1000ml Sinaasappel-olie - 100% zuiver koudgeperst
De geur van de zon en een frisse, warme fruitige geur!
Sinaasappelolie is een etherische olie, die door koude persing van de vruchtschil van rijpe sinaasappels wordt ontrokken.
Zijn smaak en aroma aan de ene kant, en de reinigingskracht aan de andere kant maken de toepassingsmogelijkheid indrukwekkend divers.
Parfumeren en aromatiseren van:
- Dranken, zoetigheden en andere voedingsmiddelen
- Geurolie en geurwater
- Cosmetica (zeep, badolie, creme)
- Lampenolie
- Huidhoudproducten en als
- Kamer en wasgoedgeur
Etherische sinaasappel-olie werkt los van zijn zonnige geur ook antiseptisch, adstringerend, zenuwkalmerend, balancerend, stroomlijnend en stimulerend. Daarom is het niet alleen in de cosmetica een zeer populaire en veelgebruikte component.
Milieuvriendelijk reinigen en ontvetten:
- Universele wasmiddelen in het huishouden
- Het verwijderen van teer, hars en smeerolievlekken
- Natuurlijk oplosmiddel voor olieverf en lak (vernis)
- Ideaal voor het verdunnen van plantaardige houtbeschermingsoliën en houtbeschermingsmiddelen
- Ontharden van fijne mechanische onderdelen (bijv. horloge onderdelen)
- In combinatie met bijenwas of carnaubawas als een balsem voor de verzorging en reiniging van houtoppervlakten, antiek en leer.
- Kwastreiniger
- Nagellak-remover
- Hoofdbestandsdeel van veel label-removers
Het hoge percentage sinaasappel-terpenen (klasse moleculen) is de reden van de enorme ontvettingskracht van sinaasappelschil-olie.
Wordt het als substituut van terpentine(olie) gebruikt - bijv. in de schilderwereld – dan heeft het niet alleen een veel aangenamere geur als effect. In vergelijking met sinaasappel terpetine olie heeft het ook een veel lager allergie potentieel, ook in vergelijking met terpetine balsem!